Resultat?

Jag cyklade ner till sjukhuset i morse i det kalla vädret så mina öron frös... och som vanligt var jag ute i sista minuten. Sen var det en lång kö för att komma in i hissen, alla ville åka hiss där klockan åtta på morgonen. (Jag trängde mig före...) Övervägde trapporna men sju våningar och fjorton trappor kändes lite mastigt... tillslut kom jag upp dit och pungade ut 300 spänn i receptionen innan jag fick sätta mig att vänta. Jaha, fast jag var sen fick jag ändå vänta, vilken tur tänkte jag.

En sjuksköterska tog emot mig och han undersökte mitt ögontryck. Ett normalt ögontryck ska ligga mellan 10 och 21. I måndags hade jag 45 i vänster öga. Idag hade jag 23, så det var ju skönt att ögondropparna har fungerat! Sen fick jag träffa min läkare som också kollade på mina ögon men det enda han sa var att jag skulle fortsätta med ögondropparna och få en kallelse om tre månader.
Jag har inte fått veta orsaken än och det verkar som att det inte går att hitta nån orsak enligt dem... De tycker bara allihopa att det är konstigt att jag har fått det här när jag är så ung, det är det enda de säger.

Trycket i ögat är nere iaf vilket var huvudsaken eftersom annars hade min synnerv kunnat bli alllvarligt skadad.

Det här flimmret för ögat som jag upplevt och som var anledningen till att jag sökte vård har visst ingenting med ögontrycket att göra och de tror att det kan vara kanske ögonmigrän, vilket är väldigt vanligt. Det kan man visst ha utan huvudvärk.

Knäppt att det inte har något med ögontrycket att göra men samtidigt var det ju tur att jag fick det för annars hade jag nog inte upptäckt mitt farliga och höga ögontryck! En skadad synnerv vill väll ingen ha...
Flimmret dök upp väldigt lägligt kan vi säga.



Nu kan jag iaf utesluta eventuell hjärntumör. Tänk vad hemskt.


Akut besök hos några läkare.

Sitter här med en läppmask. (och det var det äckligaste ord jag någonsin hört tror jag...!)
Jag menar alltså Satin-Lips från Mary Kay som jag köpte av Sandra för evigheter sen när jag hade ett Mary Kay Party hemma hos mig. De där produkterna tar verkligen aldrig aldrig aldrig slut!!!
Tycker inte om när jag blir sådär fnasig och det märkte jag nyss av när jag tittade mig i spegeln... fy.

Men sådant är kanske ingenting som betyder så mycket just nu... jag ska berätta vad jag var med om igår. Jag känner att det skulle känns bra att skriva av sig.

Igår morse ringde jag till Ålidhems Vårdcentral pga. flimmer i mitt vänstra öga och fick tid två timmar senare hos en läkare där. Hon ställde en massa frågor som läkare ställer men sen började hon helt plötsligt prata om vad jag gick i skolan och att hon hade gått samma sak, frågade vilka kurser jag hade valt och varnade mig för fysiken mm.mm, hon var väldigt trevlig men jag förstod inte riktigt vad min utbildning hade med mitt öga att göra... sen förstod jag att hon nog var ute efter att lätta upp stämningen lite för sen ändrade hon framtoning och blev allvarlig. Hon undrade om någon i min familj eller släkt haft en hjärntumör eller annan cancer. Nej, sa jag men förstod vart hon ville komma, jag hade ju faktiskt själv tänkt tanken...

Det kändes bara fruktansvärt overkligt. Där sitter jag med en läkare som vill undersöka om jag har en hjärntumör.

Nu ska vi göra massa övningar som man inte brukar göra hos en läkare normalt, sa hon och sen fick jag en lång undersökning.
Jag gjorde en del koordinationsgrejer och sen tittade hon med en lupp och lampa ner genom pupillen på ögonbottnen. När den undersökningen var klar fick jag dock höra att troligen inte var någon tumör som tryckte på min ögonbotten men hon kunde inte svara säkert... jag andades ut ...men jag tror ändå inte att jag har andats ut än...

Efter den undersökningen dök även MS upp som en möjlig orsak. Flimmer för ögonen kunde vara ett tidigt tecken på det... 
Kul när en läkare sitter och säger att man kan ha både hjärntumör och MS.

Hon ville gå och prata med en kollega och var borta länge, länge. När hon kom tillbaka har de kommit fram till att skicka mig akut till Ögonmot. på sjukhuset så de som var experter skulle få undersöka mig ordentligt. Jag fick en remiss i min hand och cyklade ner till sjukhuset.

Fick vänta 5-10 minuter och sen gå in till en sköterska. Hon kollade min syn och sen ögontrycket. Ögontrycket är det som håller ögat "uppblåst". Skulle man inte ha något ögontryck så är ögat som en tom ballong.
Hon trodde maskinen var trasig när den visade så högt tryck på vänster öga, så hon testade en annan maskin men fick samma resultat.
Mitt ögontryck i vänster öga var visst väldigt högt. Höger öga var normalt.

Fick vänta fem minuter till och sedan komma in till tre personer som tittade på mig, en läkare, en ST-läkare och en till som jag inte vet vad hon var. De frågade alla frågor jag redan svarat på och sen en grundlig undersökning. De kollade med en maskin in bakom ögat, testade ögontrycket igen och sen fick jag testa mitt färgseende i ett annat rum (jag hade iaf perfekt färgseende).

Efter det gav de mig ögondroppar som förstorade pupillerna så jag inte ens kunde se vilken ögonfärg jag hade när jag kikade i spegeln, allt var pupill. Jag såg alltså läskigare ut än vanligt! Det var för att göra samma undersökning igen men de förstorade pupillen så de skulle se in i ögat bättre. En del bedövningsmedel i ögat fick jag också och det var ju lite obehagligt att ha ett bedövat öga kan ni tro... (såg lite drogad ut sen i skolan.. :P ) sen la de en lupp direkt på ögat och kollade lite till... och lite till... och lite till....samtidigt som de pratade massa fackspråk med varandra.

Efter det ville läkaren hämta en överläkare och sprang iväg och snodde henne från hennes lunch. Det tog ett tag och där satt jag utan glasögon med min dåliga syn + med ett bedövat öga fullt med gel som var alldeles igenkladdat så jag inte ser någonting i det och det andra var ju också påverkat av den förstorade pupillen och var därför väldigt ljuskänslig... sitter alltså och känner mig väldigt hjälplös innan läkarna kom tillbaka en stund senare.
När överläkaren kom fick jag svara på samma frågor igen som jag redan svarat på tre gånger för olika personer den förmiddagen och sen undersökte hon mig också.

Summa summarum. De kom fram till att jag skulle få ögondroppar utskrivna som sänker trycket i ögat och så ska jag komma dit regelbundet för att försöka utreda vad allt handlar om. Ingen visst vad det berodde på. De hade aldrig träffat någon så ung person som mig som haft så högt tryck i ögat.
Högt tryck brukar man få av en inflammation men det kunde de inte se ett enda spår av att jag haft, så de förstod ingenting.

Jag förstod ingenting.

Nu har jag alltså blivit patient på Ögonkliniken och ska dit regelbundet. Jag har blivit skriven som patient hos en läkare som är där varje onsdag och jag fick tid där imorgon klockan 8. Han är egentligen fullbokad men de avbokade en annans tid för att mitt fall var akut.

Återigen det där ordet AKUT.
Jag trodde aldrig att det skulle vara såhär allvarligt, tänkte bara att det hade blivit nåt vanligt knas med kontaktlinserna  men det fick jag höra att det inte alls hade.

Läkarna har alltså aldrig varit med om detta förut och vet inte vad det beror på. Jag borde känna mig rädd, men istället är jag lättad över att de inte har sagt att det beror på en hjärntumör. Knäppt.

Imorgon får jag se vad som händer.

Jag känner mig ändå trygg och att jag är i goda händer, alla var så engagerade och de tog det verkligen på allvar och allt gick så snabbt och effektivt samtidigt som de var väldigt grundliga allihopa. Känns bra att de kollar upp ordentligt. Känns som att de kommer lösa det här när de tar det på sånt allvar och när jag till och med får gå först i kön hos min blivande doktor!
Vi får se var detta bär. Det som bekymrar mig mest är att jag känt mig väldigt likgiltig till allt detta, varför reagerar jag inte?? Kommer chocken sen? Samtidigt är det väl bra att inte oroa sig för nåt som än inte finns att oroa sig för.

Nej, nu måste jag verkligen plugga! Har redovisning i genteknik på biologin i morgon.

Fredag





Apple-pie-die!

Står och bakar mig en redig äppelpaj!  
Hittade svenska äpplen på Maxi som såg ut precis som dem jag fick med mig från Karlskrona förrförra hösten när jag åkte och hälsade på Maria! Då gjorde vi världens godaste äppelkaka, så nu köpte jag med mig ett kilo hem för att den här gången baka paj!
Tänk er varm äppelpaj med kall vaniljsås...

Diabetes oro - släng dig i väggen!

Om en timma drygt ska jag möta upp klassen på Origo för middag men dissar Johns inflyttningsfest sen för ikväll blir det vattenpipa hos Ida! :) Trevligt!




Notera att jag gjort en glad gubbe... ;)

Trevlig helg allihopa!


Plugga för dugga


I morgonbitti har vi vår dugga! Jag har suttit och repeterat i en massa timmar idag. Både på förmiddagen i skolan och här hemma från halv 4 till nu, med uppehåll för middag och Idol såklart! ;) 
Jag tror det kommer gå bra :P

I morgon ska jag bli nyttig också tror jag. Dags att sluta vräka i mig massa sötsaker 24/7. Jag kommer ju få diabetes om jag fortsätter såhär...! Det vill jag inte ha.

Ska surfa en stund till och sen är det dags för drömmarnas land.

Imorgon är det annars EPP (Efter Plugget Pub) som gäller med klassen och sen Vattenpipa hos Ida!

1200 spänn

Idag har jag gått i skolan och haft eget arbete på biologin i genteknik och på matten körde vi vidare med de svåra logaritmerna... bläää Vi har dugga på fredag och man kan ta med sig 3 p till tentan om man är duktig på den, är man inte duktig händer ingenting men det blir ju bättre om man får med sig ett par!

Dugga 1: 3 p
Dugga 2: 3 p

Tenta: 40 p  (G=20 p VG=30 p)

Ni ser att det är ganska bra om man får med sig "gratispoäng" från duggorna!! Är ändå en ganska stor del av tentan.

Nog om detta.
Cyklade ner på Maxi och handlade för 1200 spänn nyss, både mat och en present till ett snart kommande födelsedagsbarn, samt massa andra nödvändiga vardagsgrejer och hygienartiklar.
(Hygienartiklar måste förresten vara ett av de fulaste ord jag vet!)
Så när jag cyklade hem lastade jag cyklen full och räknade bara för kul ut hur många kilo jag kånkat hem på. Över 14 kg blev det!!! haha Nu har jag dock fyllt upp frysen och kylen så det behövs nog inte handlas på ett tag...

Kolla här vad mycket grejer, nu ekar det inte tomt längre!

 

Dags för mig att äta middag, blev en sen middag minsann! Det enda jag gjort efter skolan är ju att ha handlat ju... Har stekt mig lite blodpudding och till det en morot samt ett glas juice som jag nyss pressade av två apelsiner! :) Dags för lite järn-intag.

 


Mätt

Jag har precis ätit lunch hemma i lägenheten och nu sitter jag här mätt framför datorn!
Vi har lärt oss om logaritmer på matten nu på förmiddagen och snart är det dags för biologi.

Jag och Annika pumpade efter skolan igår. (det låter så bra! haha)
...Alltså hon visade mig var man kunde fylla sina mjuka cykeldäck med luft :P
Så det gjorde vi och helt plötsligt kan jag cykla normalt igen och att ta sig upp för backarna går i ett huj!! Till skillnad från innan när jag var tvungen att kämpa varje tramp-tag... Jag tror jag har lärt mig nu att det kan vara bra att pumpa sina däck emellanåt.

Hela helgen har jag haft världens träningsvärk i låren efter att jag dansat hela fredagskvällen i mina höga klackar trodde jag... När jag låg på mage på golvet framför teven så kändes det som att låren var fyllda med stenar!
Men det kanske inte bara berodde på det utan att jag inte haft så mycket luft i cykeldäcken heller på slutet, det har jag aldrig tänkt på...

Så min slutsats är att i fortsättningen när det är dags att träna ben ska jag alltså släppa ut luften ur däcken ett par dagar!

Jag stör mig

Varför har Blondinbella helt bytt stil? Är det bara jag som irriterar mig på det... jag vet, det är en jättelöjlig grej att bry sig om men nu har jag nog misst mitt intresse för henne minsann! Dags att gå vidare från Blondinbella-eran. Det är ju lite knäppt också att heta Blondinbella och vara brunett!?

Nej, sånt där ska man inte bry sig om.
I lördags sa en klok kille följande ord:
"Om man inte är född in i svält och misär, är egentligen det enda som är godtagbart att klaga på sin längd. Den kan man inte göra något nåt och är inte övergående. Därför är det också ganska löjligt att klaga på den...
Men hur löjligt är det då inte att klaga på alla saker man kan göra någonting åt? Vill man ändå klaga så ska man, varje gång man klagar på en sak, vara tacksam för fem!"

Visst var det bra sagt!!

Så nu när jag klagar på Blondinbellas nya image kanske jag ska ta upp fem saker som jag är tacksam för också...

1. Jag fick äta en vällagad och otroligt god middag idag hemma med min familj som jag älskar över allt annat. 

2. Jag är fullt frisk förutom min fot som jag trampade snett på idag... aj aj, leden som går upp i benet gör ont i vissa vinklar. Det ilar. Annars mår jag tipptopp i både kropp och själ!

3. Jag har en framtidsplan de närmaste 4 åren som just nu känns som rätt val.

4. Jag trivs väldigt bra i min nya klass som jag ska ha detta läsår.

5. Sist, men inte minst, har jag mina kompisar som livet skulle vara väldigt mycket sämre utan!

BONUS: Måste bara vara tacksam för att Ensam Mamma Söker förgyller söndagkvällarna en tid framöver. Det programmet lockar fram de bästa känslorna!! Måbra-teve kan jag kalla det!

Dags att krypa till kojs, får sova 7,5 timma i natt om jag lägger mig nu! Det är inte heller illa! ;)


Ska berätta att jag lever för fullt

Hej folket!
Igår var det verkligen jätteroligt! Vi var en stor del av klassen som drog oss in på Corona och gjorde det roligaste man kan göra på krogen. Dansade i ring! Vi dansade och dansade och dansade och dansade och dansade och dansade, tills iaf jag var blöt av svett, och jag tror inte att jag var ensam... :) Hur kul som helst! Dock har de väldigt läskigt ljus där när det blinkar, och det ser ut som att alla rör sig som stillbilder :P men det är en häftig effekt. Röken var dock jobbig de gånger det kom så mycket att man inte ens såg personen bredvid, eller ens sina egna händer om man höll upp dem framför ansiktet! Dock var det övergående som tur var och när den försvann var det ganska intressant att se hur nära någon annans ansikte man egentligen var. Det upptäckte bla. min trevliga värmlännings-klasskompis, Hanna, haha.

I kväll hade jag också hur kul som helst! Jag och Maria gick på mingelkväll på Vasakyrkan och jag kommer inte ihåg när jag sist skrattade så mycket! Hamnade vid ett bord med mycket trevliga människor. Fruktansvärt trevligt folk. Kan ta det igen! Fruktansvärt trevligt folk. 
Sådär många snygga killar på ett och samma ställe har jag nog aldrig sett förut heller! Varför har jag aldrig gått dit tidigare kan man ju fråga sig! Dock kanske jag inte ska se kyrkan som en köttmarknad... haha

Lycklig in i själen är jag efter ikväll. :) Kommer sova som en prinsessa i natt.

Säger godnatt med ett konstigt kort:


Helg! :)

Nu har jag slutat skolan för dagen och kommit hem, käkat lunch och diskat bort. Tänkte cykla ner på stan nu men först ska jag byta kläder så jag inte fryser bort. Det är riktigt kallt idag. Jag som bara tog på mig strumbyxor och tunika i morse!
Shopping är planen och sen möjligtvis en fika med två klasskompisar. :)

Ikväll är jag bjuden på fest och i morgon ska jag plugga, tvätta och fara på uppstartsmingel på Vasakyrkan med Maria på kvällen. På söndag måste jag titta på Idol uttagningen från Umeå på repris som jag missade i veckan. Sen spelar en kompis fotbollsmatch mot Vännäs i div 5, som  jag ska kika på... i Vännäs! Så Ida är otroligt snäll och lånar ut sin bil till mig. :) Hade jag haft pengar skulle jag vilja ha en bil.
Hade tänkt fara hem till familjen en sväng men det blir inte av, känner att jag redan har så mycket för mig!

Ser fram emot en bra helg. :) 


Nu tänkte jag liva upp lite på den här bloggen och bju på lite knäppisbilder!! ;)







mållöst

Hallå!

Ikvällan var det Allstar med Ida, Markus och Johan! :) Bra kväll. Spontanietet är bäst och det tackar vi Johan för.
Efter skolan tränade jag på Iksu och sen gjorde jag mig i ordning och sprang till bussen i mina höga klackar, 50 meter från busshållplatsen ser jag dock bussen köra förbi... surt!
Tog bussen en halvtimma senare istället och levde efter myten; fint folk kommer sent.
Vi åt god mat och stora portioner, alltså, deras burgare är 180 gram!!!
Blev ett saftigt kycklingbröst mellan två hamburgarbröd, sallad, coleslaw och strips för mig.
Sen såg vi matchen, den var mållös, men det var bra fotboll och vi hade kul ändå! :)

Halv ett är klockan nu ser jag. Ajdå. Skola imorgon.. bara 6,5 timmars sömn... jag som planerade att lägga mig i tid ikväll!


j.. j..jobbigt att variera rubrik hela tiden...



Jag trivs i skolan. Idag hann vi till och med klart våra uppgifter som vi skulle göra idag på matten, på lektionstid! Det har aldrig hänt förut. Trots att jag och Annika tog en egen liten 40 min rast mitt i lektionen. :)
Annika är en bra tjej, jag är glad att hon går där med mig så vi kan hänga. Hela klassen är suverän faktiskt!
Idag lunchade Annika och jag i samhällsvetarhuset. Maten kostade 15 kr/hg. Det var intressant, mat på lösvikt! En lunch för 60 spänn blev det, mangolax, potatis och salladsbuffé! Mumma mumma!

Eftermiddagens Biologi-lektion tillbringade vi i källaren på Naturvetarhuset i Muséet. Där fanns det alla möjliga sorters uppstoppade och konserverade djur!
Inget lejon som på bilden ovan men konserverade ormar i glasburkar, stjöstjärnor, binnikemaskar, älgfoster, fiskar, järv, örn, en uppstoppad björn!! varg, bläckfiskar, lodjur, flugor, svampdjur, nässeldjur, kranier så man kunde undersöka tänderna.... mm mm.
Vissa hyllor blev man lite illamående vid men andra var riktigt söta :)
Bra skoldag.

Nu ser jag fram emot imorgon, då är det dags att nyckla på svampar! Får se om jag hittar nån svamp på väg till skolan att artbestämma! :)

game-night

Tog detta kortet från Sandra, detta var vår spelkväll för nån vecka sen:


Trevligt fika på station i fredags

(Okej, jag förstår ingenting av varför det inte fungerar att centrera de andra bilderna förutom Daniels kort... de hamnar bara längst ner på sidan så fort man rör dem! Fy vad drygt! Jag centrerar väl alltihop istället då, fast jag tycker det blir klurigare att läsa texten då, men ni får stå utt detta inlägg! ;) )


Jag tänkte börja med att skryta lite och visa kortet jag gjorde till Daniel när han fyllde år för två veckor sen. Jag tycker det blev väldigt fint så nu visar jag stolt upp det här till allas beundran! Beskåda!


Såhär är det; jag hade en fin kväll i fredags. Jappjapp.
Hade jag en dejt med Maria nere på stan, vi gick först en snabbis in på Wayne´s och satte oss vid ett bord för att prata ostört om alla roliga privata grejer innan vi beblandade oss med annat folk på Café Station. Fikade med massa härliga människor och lyssnade på en som talade om kärlek. Sen fortsatte vi umgås!
Träffade väldigt otippat tre personer från min nya klass där också och de bjöd med mig på spelkväll. Dock var jag tvungen att avböja trots att spelkvällar brukar bli fruktansvärt roliga men jag var ju där med ett annat gäng och kan ju inte lämna de man är med heller. Det skulle ju vara lite knäppt. Det är sådana gånger man vill kunna dela på sig så man inte missar någonting! Dock var jag väldigt trött och matt i både kroppen och huvudet efter en vecka i skolan så det blev en ganska tidig kväll för mig. Var hemma innan halv tolv tror jag.

Jag har märkt av en helt annan trötthet som man får av att gå i skolan. Jag tror inte min hjärna är van att arbeta så mycket! :P


Här kommer ett par kort från i fredags med sämst skärpa, eftersom jag inte använde nån blixt men man ser ju ändå vad det handlar om... :)



Som vanligt var jag ute i sista minuten så fick stressa för att hinna till bussen ;)



Sista minuten brukar dock ändå betyda att jag precis hinner med, så jag kom dit ändå!
Haha, kolla på Jocelyns ögon på det här kortet, jätteläskigt!! Hon ser ut som en vampyr...


Måste ju vara snäll och lägga upp en normal bild också :P




Det enda kortet som visar att Maria också var där, suddigt men jag kan tala om att hon var lika snygg som alltid. Varje dag, 24/7. <3



-The End-

 

 

 

 


Nya tag

Har precis haft en lång och väldigt bra pratstund med en kär vän och mår hur bra som helst nu!
Det är lyxigt att ha sådana vänner
 
I helgen har jag diverse aktiviteter inbokat.
Ikväll ska jag träffa Maria som varit hemma på sitt kära Kreta några veckor, så det är definitift dags med en dejt igen. Vi ska på möte på Café Station.
I morgon tänker jag plugga för fullt så jag förhoppningsvis hinner klart med läxorna och bara kan vara ledig på söndag. Det skulle vara det bästa. I morgon eftermiddag ska jag hem till Vännfors och hälsa på familjen också. Så jag får mitt familjebehov uppfyllt! <3

Borde nog fara och träna innan middagen idag också så jag uttnyttjar mitt IKSU-kort. Det är ju inte gratis.


Tillbaka!

Jag tog inte en så lång paus härifrån. Nu har jag äntligen skaffat internet. Det är faktiskt skönt. Man kan känna sig isolerad utan internet. Samtidigt tyckte jag att det var ganska skönt att ta en paus från att vara uppkopplad också! Har gjort nyttigare saker ;) haha.

Jag tror ändå att jag ska försöka begränsa mig så gott det går från att sitta för mycket här. Egentligen har jag inte tid. Det är hög takt på basåret som jag pluggar på nu. Idag hade vi sex timmar matte och ändå hinner man inte till den sida man ska vara på enligt planeringen, så ikväll blir det att fortsätta med mattepluggandet.

På fredagar har jag dock kortdag och slutar 11.30. Det är skönt att det är fredag i morgon. Alla andra dagar går jag skola 8.30-16.00 med lunch mellan 11.30-13.

Min klass är dock väldigt trevlig. Vi är födda -90 till -82 så vi är en ung grupp. Det är som att gå på gymnasiet igen! 
Igår spelade vi brännboll här på Ålidhem och sen en namnlek. Äntligen vet jag vad alla heter!! ...tror jag. Sen byggde vi ihop ett långbord inne på Krogen vid Ålidhems Centrum. Jag valde att göra en tidig kväll och 23.30 var jag hemma i min säng efter en trevlig kväll.
Det är oerhört kul att lära känna nytt folk tycker jag! Vips sitter man där med 30 nya kompisar. Det är inte varje dag!

Nu ska jag begränsa mig och avsluta med att säga att jag såg en oerhört gullig sak nu på eftermiddagen när jag gick till tvättstugan. En pappa sitter på huk och beundrar sitt fina barn genom en kameralins, tar kort på barnet som sitter på gräsmattan och är söt och emellanåt klappar han en kissemisse som stryker runt hans ben. En sån ska jag skaffa... alltså inte ett barn eller en katt, utan en man som är sådär kärleksfull, det bara strålade kärlek runt honom! Mycket fint.

Ikväll är det Idol!!!!

Paus

Jag har inte alls så mycket tid över för bloggande just nu, dessutom har jag inget internet... än...
Men jag får väl ta upp mitt bloggande när det passar bättre.

syns på stan, jan banan

RSS 2.0