Jag har haft en bra dag idag!

Igår jobbade jag 7.30 till 23 och var ganska less innan jag fick gå hem från jobbet...!! Huvva! Missade samtidigt allt det fina vädret igår vilket inte gjorde det lättare att vara instängd hela dagen... :( Redan kl 7 igår morse kände jag ju värmen på 16 grader och blev medveten om vad jag skulle missa...
Men ville ta igen det idag och tog mig upp tidigt och ut på en morgonpromenad. Blev dock inte så lång eftersom det var fruktansvärt hett fast klockan bara var nio!

Sen har jag solat, läst tidningen, ätit resterna av en supergod tacogratäng till lunch, umgåtts lite med en stor del av tjocka släkten (inklusive IDA och her boyfriend) och firat Mors dag, varit i solen, hjulat, bollat med en fotboll, studsat studsmatta (BOMPING BOMPING) haha, fikat tårta och ätit bär. Spelat kort också! 
Som ni hör har det varit en bra dag! :) Nu luktar jag gräs och jord... hmm???

Min mage kurrar och jag känner doften av maten pappa står och påtar ihop... HUNGRIG!!!
nämen! nu ropar han och säger att det är mat till och med! Vilken tur jag har.

Kvällsaktiviteten blir att städa ur och packa släpvagnen för imorgon får jag tillgång till min lägenhet på Ålidhem! :) KUL!

Mot sommar 2009








mkt bra



Klicka här och njut lite av john me =)


jag vill ha en kille som spelar guitarr och sjunger <3


Love is all we need, ba ba da dam <3

"Kärleken är tålmodig och god..Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst..Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont..Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen..Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den..Kärleken upphör aldrig.."


Pop Quiz & Beachvolley



Nu har jag sand i hårbotten efter att ha spelat beach med Ida, Sandra och Camilla idag! Det var hemskt roligt!!
Igår hängde vi också + Emma. Då var vi på Pipes och käkade mat och spelade Pop Quiz. Hemskt svårt, jag bidrog nog inte till ett enda svar, haha, vilket kanske motsvarade mina förväntningar på min egen kunskap, men det var kul att umgås ändå! :P Dock var maten inte helt hundra men man får ju vad man betalar för.
Ikväll har jag jobbat lite på Äpplet, det var också trevligt. Dags att sova nu för ska ju dit om ett par timmar igen!
Lördag=Sovmorgon, KUNG!

Volleyboll


En bild från SM förra året.

Det är dags för mig att börja spela volleyboll till hösten igen efter uppehållet på ett år.
Känns bra att ha tagit en paus och att komma "tillbaka" igen!
 Vi har en plats i div.1 så det blir ju en riktig utmaning men jag hoppas att jag och de andra är redo att kämpa!
Det ska bli väldigt kul att komma igång igen iaf =)

Adams dikt

När jag jobbade på Äpplet i lördags hittade jag en dikt på tavlan och jag förmodar att det är Adam som skrivit den för han brukar skriva dikter lite hipp som happ! Ganska kul att läsa faktiskt!
Den här dikten handlar om livet i källaren på Folkets Hus. Den kan vara lite för intern men kan också ge en liten bild av mitt kära jobb. Sista raden är dock viktig! 
Här ger jag den till er kära bloggläsare.


Who needs all that warm bright sunshine?
Who need all that fresh air?
You want contract skin cancer?
You will if you go up there.

Oh so many scary dangers
Up there in the world above.
Down here you are safe from strangers.
Down here you get Äpplet´s love.





-m-y-s-p-y-s-



Ikväll har jag då ätit konstant!
Först hade jag vinprovning på Äpplet, sen träffade jag fina Maria och vi åt först tacobuffè på Balder, godis på bion och sen efteråt en fika på Wayne´s. Tog en smaksatt Caffe Latte -Irish Cream. Hur god som helst tyckte jag som iofs inte är en så regelbunden "fikare" eller kaffedrickare, händer typ aldrig! Eller två-tre gånger per år är mitt maximum av kaffedrickande! Jag tycker inte att det känns bra att få i sig koffein. Men denna var så god att jag var tvungen att dricka alltihop... vilket resulterat i att jag nu två timmar senare är proppmätt! 
Fast det är ändå skönt att bli mätt på något varmt som en varm dryck... blir en mjukare mättnad :P haha

Såg The Boat That Rocked på bion ikväll, en lustig film det där och kan nog säga att jag aldrig sett något liknande, haha. Svårt att ge den ett annorlunda omdömme än "roligt konstig". Jag älskar dock mitt rabatt-kort på bion. Guld värt, man blir inte rånad varje gång man vill se en film! Hett tips!

Ledig i morgon!!!! :D ...ska dock upp tidigt och stapla ved!

/Puzzizzzz & Kramizzzz & Godnattizzzz!

Fint

Jag älskar solnedgångar. Som ikväll tex. när jag körde hem från jobbet. Det är ju hur fint som helst när solen och himlen speglar sig i älven och det är massa fina färger överallt! Helt underbart. Helt underbart. Helt underbart!!!

Btw!
Har Eurovision Song Contest på i bakgrunden och det är inte lika underbart...

Skönhet och hälsa!



Mandlar 20/ dag sommartid för ett naturligt solskydd
(alt. 2 tsk jordnötssmör)


Morötternas A-vitamin hjälper mot finnar. 4/dag ger bättre hy.
(alt. ett glas mjölk)


Tomaternas röda färgämne bromsar hudens åldrande
(alt. en sextondel vattenmelon)


Linfrön är fullproppade med omega-3 som biter ordentligt på finnar.
(alt. valnötter)


Spenat är C-vitamin rik. Ökar cellproduktionen och minskar risken för hudtumörer. Grönsakens vätska tar sig in i cellmembranen och en plumper-effekt uppstår. Alltså en rynkdödare för äldre.
(alt. grönkål)


Mörk choklad innehåller antioxidanter. Har mjukgörande egenskaper och skyddar mot solskador.
(alt. en större mängd blåbär)


Tonfisk på burk innehåller selen som bevarar elastinet i huden som gör den mjuk och smidig. Stoppar även fria radikaler och skyddar mot solskador. 1/2 burk/dag räcker.
(alt. 12 stycken paranötter)


Sötpotatis innehåller massor av vitamin C som ökar kollagenproduktionen i huden och därför minskar rynkor.
1/2 sötpotatis per dag.
(alt. 2 dl apelsinjuice)


Grönt te verkar anti-inflamatoriskt och renande samt har cancerförebyggande egenskaper. 2-6 koppar per dag minskar risken för hudcancer.
(alt. vitt te)


9 maj 2009

Klockan är tre. Jag har endast klivit upp och ätit lunch idag! haha
Ensam hemma, det är skönt. Eller det är jag ju inte alls. Daniel är ju här också.. men annars brukar det vara massa folk överallt, så det räknas som att vara ensam hemma.
Funderar på att leta fram mina akvarellfärger och måla min skiss som jag slipat på ett x-antal veckor. Undrar bara var jag ska leta.... Har ju alla mina saker i tre stora högar ute i garget. Sist skulle jag leta reda på min pärm med "viktiga papper" för att säga upp mitt el-avtal och fick leta  igenom tio flyttlådor innan jag hittade dem. Sen hittade jag dem i den första jag letat i.... hmmm
Tror jag ska ge det en chans ändå! Det var länge sen jag målade! :)


Hej

Försöker peppa mig själv för ett dubbelpass i morgon, just nu har jag lyckats lura mig själv så mycket att det för tillfället känns roligt att jobba så mkt... men jag trivs på jobbet! Speciellt eftersom det nu var över en månad sen jag var där sist! Men det känns också i kroppen, mitt högra ben är trött efter den här dagen och mitt högra knä också... men vi hade ändå drygt 500 på lunch så då blir det lite spring. I morgon är det 700, puh! Sen spelar Barbados på kvällen. Danskvällar är alltid lika dryga men de senaste gångerna har jag alltid slutat redan klockan 23 av olika anledningar och slipper alla långsamma timmar av diskplockande vilket gör mig lycklig.

I morgon börjar jag kl 7 och jobbar 16 timmar till kl 23 på kvällen. Två dagars jobb på samma dag är alltid lika bra! haha
Dock är jag ledig hela veckan förutom idag och i morgon så jag mår nog bra sen ändå skulle jag tro.

Nu ska jag lägga upp lite oskarpa bilder som jag tog ute igår kväll när jag egentligen var på väg ut på en promenad men det var så kallt att det blev en vända med kameran i mormors trädgård istället!

´ses på stan jan banan









SYO på UMU

Klev upp strax efter sju idag för att visa Johan hur man räknade ut ett mattetal inför nationella. INNAN han skulle åka med skolbussen. Var inte lite trött när jag vaknade och var fruktansvärt tung i huvudet och torr i ögonen så det gjorde ont men får skylla mig själv när jag går och lägger mig mitt i natten... blev ingen skönhetssömn i natt!

Sen tog jag kvart över 8 bussen till universitetet och letade upp en syo som jag pratade med mellan tio och elva, åt lunch med pappa på sjukhuset, tog bussen till vännäs, skolbussen därifrån och sen fikade jag och Daniel hos mormor! Alldeles strax ska jag laga middag och sen är det badminton i vby som gäller ikväll!! Borde hinna tvätta lite också...
Och så gick det till när min lediga dag blev fullproppad!
____
Nyss ringde min kvartersvärd från Matematikgränd, dit jag ska flytta, och helt plötsligt blev flytten lite verkligare! Jag längtar hemskt mkt!! Ska bli så kul att möblera!! ...men samtidigt farligt... man vill ju köpa så mkt nytt. Ska försöka att låta bli att handla helt och hållet. Har ju allt jag behöver och lite till. Kanske till och med måste sälja nån möbel som inte får plats... hoppas inte för jag tycker om alla mina saker... förutom köksbordet och stolarna I FURU.... huvva!
..och gardinerna är jag fruktansvärt less på, kan finnas en risk för att det blir ett par nya såna...

Men jag bestämde mig för idag att börja försöka vara lite miljömedveten och inte handla så mkt onödiga grejer som man gör hela tiden. Försöka kan man ju iaf så får man se hur det går.
Jag var miljömedveten och duktig idag också när jag tog skolbussen trots att jag erbjöds hämtning och ikväll till träningen sparar jag lite mer miljö och samåker med pappa när han ska på föräldramöte! Och i söndags tog jag bilen till busshållplatsen när jag skulle dansa i stan. Hade jag varit bekväm hade jag jag kört hela vägen! Duktiga jag!

Dags för middag!
See ya!




Interesting!


Sista dagen i April.

AJ, jag stack mig just på stolen när jag flyttade in stolen närmare bordet... nu blöder jag på fingret... av kanten på ett KVISTHÅL!!! Hur lyckades jag med det?

Igår var det iaf Valborgsmässoafton och jag myste hemma i Vännfors detta år. Det var ett bra Valborgsfirande! :)
Anna kom hit och vi såg på brasan, träffade Ida och Jonas en kortis och sen lekte vi vildmarksmänniskor genom att gå ut i skogen hon och jag. Det var mörkt och jag var rädd, fast att det var jag som kom med idén...dum som jag är...men Anna var stark och trygg! Katten som tror att han är en hund följde oss också nästan hela vägen till grillstugan, så jag fick stöd av honom ett tag också!
När vi kom dit så fanns det dock ingen ved och vi frös. Vi letade lite i mörkret och hittade en stock som var någorlunda torr, trots att den låg direkt på marken. Sen hittade vi en såg och efter lite sågande fick vi upp både värmen och sen en fin eld, signerad "Anna & Elina".



Så här mörk var det ute... usch! Jag var rädd för björnar och älgar mest hela tiden.


Anna hungrig så vi orkade inte vänta på någon glöd för att grilla våra varma mackor, vilket gjorde 2 av 3 svarta på ena sidan pga elden... Men vi var nöjda ändå!


Under tiden elden brann ner satt vi och småpratade och sörplade läsk.


Helt plötsligt small det en del i skogen och man kan väl säga att det lät som åska...


Sen förklarade Anna för mig att det nog var några som sköt raketer.


Dock kom vi tillslut hem oskadda efter att vi tog en "genväg" över en åker inne i skogen, där vi fick pulsa i snö upp till knäna... och i morse käkade vi frukost och njöt i solen hela dagen! :) Jag tycker nog bättre om solen än mörkret! :P
Anna brände sig men ett stort + till våra nya fräknar!


Sazzor var dock trött och sliten efter gårdagens promenade med oss i skogen men han är söt ändå!

RSS 2.0