Tänk Disneydags!


Hello!

Den här veckan jobbar jag mycket kan jag säga!
Igår hade jag ett dubbelpass som det så fint heter. Började 08 på morgonen och gick hem 22.30 på kvällen, vilket gjorde mig lite seg idag minsann men det är ju sköna kosingar.
Trots att jag minskat mina arbetspass med totalt 5,5 timme så kommer jag ändå upp i över 50 timmar den här veckan! Får väl se om jag är trött på Söndag när jag är ledig :P ...eller det lär jag ju vara för det är ju Amplified på lördag och kommer nog sluta 03 eller närmare halv 4 om jag lärt mig något av de festivaler jag jobbat på... dock börjar jag inte förrän 19 så det blir ju som en kortkväll kan man säga! :)

På Söndag kväll vill jag verkligen vara pigg, så jag orkar med att dansa gärnet på kursen med Afrikansk dans som jag börjar då! :) Nu längtar jag nästan... hittills har jag mest varit rädd och nervös för det. Blir säkert jättekul! Skönt att ha med Lovisa också!

Denna vecka har jag en bil också för att Danneman åkte utomlands idag, så då fick jag låna hans tills han kommer tillbaka. :D Jätteskönt! Då slipper jag vara bunden till Vännfors bara för att jag ska jobba kvällar. :) 

Övrig fakta:
Nu den första Februari säger jag upp lägenheten i Vännäs. Har lagt ut en annons på Blocket med bild och allt på vackra mig om att jag söker lägenhet och 90 spänn kostade det! Ett rån!
Har fått ett svar från en men det var inget av intresse så hoppas att fler ser den.
Det kändes bara lite tokigt, som typ en kontaktannons med bilden, haha, men måste ju visa att jag inte är något drägg!

...sen om jag hittar något mänskligt kap på vägen får jag väl se det som en bonus.

Luftens hjältar



Nu kör vi Disney-tema! :)


Fint


Igår var våra kära vänner från grekland här i Vännfors och åt middag, sen for vi till Vindeln för att lyssna på tvärflöjts konsert. :) Det var fin fint!
Han spelade många disneylåtar också, passade jättebra till flöjten!

Jag gillar såna här typer av musikarrangemang har jag kommit på! Det slog dock inte Miko och Marko när de spelade i Studion på Umeå Folkets Hus typ i november/december, alltså de är hur bra som helst på att spela guitarr och då tolkade de deep purple. Jag rös i över en timma :)
Igår rös jag bara de två första låtarna :P haha (sen njöt jag bara)

Bumbibjörnarna



Okej, jag är 5 år gammal... :)

batsu.. bauts.. bastu!

´

Man kan tro att pappa led...

Daniel ser tuff ut men han gick ut hela tiden...

Jag var bäst och svettades m(ä)st...
___
Sen när det blev 105 grader gick vi in!

Min 21:a Januari 2009



Nu var det länge sen jag bloggade sist!
Igår skulle jag passa på Hjorten medan de hade personalmöte och allstå bara två timmar mitt på dagen. Man tar vad man får när det sinar i plånboken! På tal om pengapungar så kom jag på en rolig historia som min moster berättat:

Det finns visst säkra perioder. Julen är en sån. Staken står i fönstret, kulorna hänger i granen och pungen är tom. Slut.

Nej, åter till gårdagen. Jag passade då på att ta en långpromenad till vännäsby och det var perfekt väder! -1 tror jag termometern visade. Superskönt. Jag hade på mig mina nya sköna täckbyxor som mamma kom med när hon hälsade på tidigare på dagen. Kände mig som en dagisfröken. Hon hade också med sig grillad kyckling och potatissallad som vi åt till lunch. Mums!


Något jag inte vet om jag tycker var lika trevligt var att man måste gå genom kyrkogården för att de hade gjort elljusspåret till ett skidspår... hmmm
Tänk om det är mörkt ute och man är rädd för kyrkogårdar?



Sen när jag var halvvägs och gick där efter älven blev jag ganska sugen på att köra skoter! Det blev ju väldigt lite skoteråkning förra året pga vädret men nu är det ju perfekt. Och kolla på älven! :) Tänk att bara gasa...



Blir till att köra när jag är hemma i Vännfors i helgen tror jag!



Efter att jag jobbat mina två timmar gick jag hem igen. Då blev jag skotersugen igen... kan också bero på att jag var lite trött i benen efter allt promenerande. Två timmar tog det fram och tillbaka! haha



Väl hemma så är den hemska traktorn (som brukar väcka mig när jag vill sova) där och skottar snö utanför min vägg.
Tänk om jag vill vara naken eller nåt och så kör han förbi precis utanför tre av mina fyra fönster!?

Sen ställde jag mig och lagade biffar för första gången när jag bara lagar mat till mig själv. Klarade det galant även fast jag varken hade ägg eller potatismjöl för att binda ihop dem. Till skivade jag äpple och lök som jag stekte ihop! :D Mycket lyckat och gott men jag funderade på hur det ska bli när man skaffar barn och familj, då kan jag ju inte fortsätta laga mina konstiga maträtter!!

Akupunktur

.


Jag hade mitt återbesök hos naprapaten i veckan och efter att Michael finsjusterat nacken och sen lite mitt på ryggen så fick jag akupunktur!
Först fick jag lite nålar i nacken men det känndes inte annat än när han satte in dem och senare när  de skulle ut igen. Däremot mitt på ryggen hade jag en öm punkt som verkligen var jättekänslig men den kittlade, ilade och var mer obehaglig än gjorde ont när han tryckte där. Där satte han två nålar och det var inte så kul, haha. Jag trodde ju det inte var så farligt efter att han varit i nacken men när han satte första nålen i ryggen var det som att muskeln drog ihop sig själv runt nålen och det var ganska obehagligt. När han satte andra nålen blev det som en liten kramp där.
Sen fick jag ligga så i 20 minuter och när jag efter många om och men kunde slappna av ordentligt höll nästan på att somna ett tag! Men så fort jag lyfte huvudet litegrann så kände jag nålarna på punkten mitt på ryggen.
Det var en upplevelse faktiskt och efteråt känner man sig så hälsosam men dock lite fattigare.

_____

Idag ska jag till IKSU och se en volleybollmatch och sen börjar jag jobba klockan tre. Tandläkarhögskolan ska ha middag ikväll. Kommer väl hem strax före fyra i natt och sen hoppas jag att jag får sova ut för det är väldigt lyhört i min lägenhet.
Igår till exempel vaknade jag 05:15 för att min granne över mig klev upp då och egentligen skulle jag själv bara gå upp en kvart senare och fara till jobbet men den tiden på dygnet vill jag ha ut varje minut av sömn som jag kan få.
När någon springer ner för trapporna i trapphuset låter det som en elefanthjord kommer in genom dörren och ibland kan jag ligga och nästan höra varje ord de säger i lägenheten över mig. Sen har jag parkeringen direkt utanför sovrumsfönstret och det känns som att väggarna är gjorda av papper när bilarna startar. Det blir heller inte bättre av att bilarna är gamla skrothögar som måste mekas med i tid och otid. Vi har också de här traktorförarna som tycker om att lasta all snö de hittar i en hög utanför och när en traktor kör förbi väggen flera gånger bara någon meter från där jag ligger och försöker sova är det inte så fridfullt.
Under en period var det extra mycket oväsen och det lät som att de höll på att riva stället flera tidiga morgonar i rad. Sen när jag tittade ut genom fönstret fick jag min förklaring. De renoverade vinden.

.


Det positiva med allt detta är ju ändå att jag aldrig behöver känna mig ensam!!!

Varning!!! Tårar i ögonen!

Här ska jag leverera en helt underbar länk till en underbaaar låt till en bit av en underbar film!

http://www.youtube.com/watch?v=0JnAizAZpMQ&feature=related

Sen måste jag lätta upp den här bloggen lite med en bild! Jag har ju bara tråkig text och text och text.
Här är en "passande" bild till länken från när jag var hos anna i november någon gång för det ser ut som att jag ska börja gråta!
Haha, den kanske inte är så "upplättande"... men jag har ju turkos ögonskugga och något fult nagellack, så den är ju ändå färgglad! :P

.

Tjuvlyssnat.se

Två tjejer ~18 sitter mittemot varandra och pratar. Samtidigt håller de på med sina mobiler.
Tjej 1: Skulle du åka till Hötorget eller?
Tjej 2: Ja, hon bara: "kom hit så går vi på stan och kollar rean".
Tjej 1: Okej, men kan vi lyssna på musik så länge? Jag ska ju åka längre än du. Så kan vi säga "hej då" redan nu typ? Jag bara måste höra den här nya skivan jag laddade ned idag.
Tjej 2: Visst, hej då!
Tjej 1: Hej då, vi hörs i morgon eller något!
Båda tar på sig sina hörlurar. De sitter fortfarande mittemot varandra men är tysta och lyssnar på musik i fem stationer till då Tjej 2 går av utan att säga ett ljud till sin kompis.

___

En kille ~23 sitter i kassan. Ett par i samma ålder lägger upp sina varor - kondomer, chips och dipp - på bandet. Killen i kassan ser ut att anstränga sig för att verka oberörd över kondomerna.
Kassakillen: Så ni ska hem och dippa ikväll?
Paret ser besvärat ut.
Kassakillen: Ööh, oj! Förlåt, jag menade...
Paret betalar och försvinner snabbt därifrån.

__

ICA, Halmstad

Två tjejer ~20 står vid mejeridisken och inhandlar varor till vad som verkar bli en tacokväll.
Tjej 1: Alltså kolla på det här!
Hon plockar en 2dl crème fraîche från hyllan och pekar på etiketten.
Tjej 2: Vadå?
Tjej 1: Kolla, 30% fett! Det är ju jättemycket!
Tjej 2: Ja fy, men vi måste ju ha crème fraîche. Vad ska vi göra?
Båda står tysta en stund och ser förkrossade ut när den ena tjejen ser något på hyllan och skiner upp som en sol.
Tjej 1: Kolla! Den burken är på 5dl!
Tjej 2: Ja vadåra?
Tjej 1: Men fattar du inte? Om vi köper 5dl-burken istället för 2dl-burken så är det ju 30% fett utspätt på en större yta.
Tjej 2: Men åh det är ju klart. Fan va bra vi är!
Och så traskar de vidare i butiken.

___

Buss "Polstjärnan" mot Luleå

Tjej ~14 (ringer någon på mobilen): Hallå? Alltså det är någon som är otroligt lik dig i sätet bakom mig, hon ser ut och vara lika gammal också!
Tystnad.
Tjejen: Men jag kan inte fota hon, hon sover ju.
Man hör den andra personen i telefonen skrika något om att det är därför hon ska fota.
Tjejen: Ok, jag fotar hon snart. Jag trodde det var du först, tänk vad sjukt om hon också heter Sofia!
Kort paus.
Tjejen: Men jag vågar inte fråga hon, då vaknar hon ju!
"Sovande" tjejen bakom: Gör dig inte besväret, jag heter inte Sofia...
Tjejen (drygt och på knackig engelska): Mind your own business!

___

En familj bestående av mamma, pappa och två söner ~15 står vid kassan. Ena sonen och pappan hjälps åt att packar ner.
Sonen: Du pappa, den här dipsåsen måste vara stark!
Pappan: Jaså, vadå?
Sonen: Ja men det står ju (vräker på med ordentlig göteborska) Håll-i-daj dip!!
Pappan och kassörskan börjar skratta gott.


___

Passagerarna stiger på bussen på busscentralen. En riktigt risig A-lagare går mumlandes och sätter sig på en av platserna längst bak. Plötsligt börjar han tala högt på perfekt brittisk engelska.
A-lagaren: This is the afternoon express to Gribbylund. Flying time is eight minutes. Please fasten your seatbelts... Here we go!
Medpassagerarna tittar förvånat omkring sig.


___

BR-leksaker, Växjö

En mamma och hennes son ~3 står och tittar på en leksakspistol.
Mamman: Vill du verkligen ha en sådan här i julklapp?
Sonen: Jaaa mamma!
Mamman: Hm, okej... Vi får se vad tomten kommer med på julafton.
Sonen (allvarligt): När tomten kommer så ska jag skjuta honom så han dööör!
Mamman tar ifrån honom pistolen och drar snabbt ut honom ur affären.
___


Subway, Umeå

Tre tjejer ~16 sitter och äter.
Tjej 1: Alltså vad är pappersmassa egentligen?
Tjej 2: Det är papper innan det blir papper, en massa.
Tjej 1: Jaha, okej!
Tjej 3: Som mandelmassa alltså! Massa innan det blir mandel!
Det blir helt tyst.
__

Buss 809 mot Gullmarsplan

En kille och två tjejer ~17 pratar om killens nya hund.
Killen: Jag ska lära den allt jag kan!
Tjej 1: Haha, det blir ju inte mycket inte!
Tjej 2 nickar instämmande.
Killen: Joo fan, jag ska lära den matte! Tänk va coolt om jag ba "vad är 10+5?" och så skäller den fem gånger!
Alla blir tysta.


Min Idol

Jag var ju på besök på Rygg & Ledkliniken i Torsdags och det var ju något jag borde ha gjort för lääänge sen. När jag jobbat på Äpplet och burit mkt och så, har min nacke blivit väldigt stel och några kotor mellan axlarna.
Väldigt VÄLDIGT STEL sa min naprapat Michael, som för övrigt är min nuvarande idol.

Han höll på ett tag med allt vad man gör när man är bäst i världen på att fixa till kotor och det gjorde lite ont men det var så fruktansvärt skönt! Det är ändå bra att man själv kan kontrollera när det knakar och inte, för slappnar man inte av så kan han inte knäcka till, det är som en trygghet.
Jag har ju gått och varit nervös inför det där mötet ända sen jag bokade tiden men när jag gick därifrån så var det som att en helt ny värld hade öppnat sig. Jag märkte också att jag kunde vrida på huvudet igen!
 
Det var ju drygt två år sen jag var där sist också så hade glömt om det gjorde ont eller inte. Sen när jag satt i väntrummet och läste en tidning samtidigt som jag lyssnade på en tjej som gång på gång skrek AJ AJ AJ inifrån hans rum så blev det inte mindre nervöst... Jag kunde inte koncentrera mig på vad jag läste heller, fick läsa om meningarna om och om igen för att det enda jag hörde var AJ AJ AJ... men direkt när vi hälsade så blev jag som trygg av honom på något sätt. Han kan sitt jobb den mannen! Synd att han är gift.
Jag kommer ihåg att när jag först gick dit med mamma, när jag hade ryggskott i nian, så tyckte både jag och hon att han var sååå snygg och trevlig! Nu är han några år äldre men det är en riktig karl det där.

Dock är det inte direkt billigt att gå dit. 480 kr för en halvtimma. Jag har tid där på onsdag också och helt plötsligt har det kostat 1000 spänn. Fast på ett sätt känns det faktiskt som en investering, i hälsan.
...och det där lät som en klyscha...
Fast det känns verkligen att det hänt något när man är klar. Han höll på en kvart den här gången och sen dess har jag varit öm av träningsvärk. Det blir så när han lossat en kota eftersom jag tidigare inte kunde röra mig lika mkt som nu. Helt plötsligt använde jag muskler som jag inte kommit åt på ett bra tag. Sen var jag öm av allt tryckande också. Känns lite som ett blåmärke i nacken när man tar där nu.

___

I morgon ska jag vara på sjukhuset kl 8 för att följa Simon på röntgen. Ingen sovmorgon där inte.
Jag tycker ju om att ha sovmorgon!!!
Sen är det kurs på kvällen på Äpplet om ansvarsfull alkoholservering. Hoppas det blir intressant. Ska iaf bli intressant att se vad de ska prata om eftersom det är tre tillfällen vi ska ha det!
Den som lever får se!

Vännfors Next Top Model


Sazzor tänkte, "Om jag lägger upp benet såhär på bordet blir jag nog snygg..."


Sandpeeling

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, IKSUs nya beachhall är grym!
Johan väckte mig 12:30 idag, illa! Men samtidigt var jag glad att jag kunde sova ordentligt igen efter några svåra nätter. :P
 
Vi skulle träffas på IKSU strax före fyra och just då är det ett litet glapp i busstidtabellen. Typiskt. Men sen hittade jag en bil i mormor och morfars garage så jag tog mig dit. Med tanke på mitt lokalsinne, eller jag menar min saknad av lokalsinne, var jag väldigt stolt över mig själv när jag hade hittat dit alldeles själv genom att bara köra fel en gång. Hör och häpna! Var bara fem minuter sen också. Dock tycker jag det är lite dåligt av parkeringsautomaten att det inte vill bli betalad av någon av mina kort som funkar i alla andra automater i umeå city... Tillslut hittade jag några mynt i bilen så jag kunde parkera lagligt. Ett plus att det fanns motorvärmare iaf, fast mitt hår hann ändå frysa innan jag hann in i bilen på väg hem, det gillar jag inte riktigt, känns som att det går av och bli alldels risigt av den behandlingen... det riktigt rasslade om det när jag gick och när bilbältet åkte på tror jag det gick av 1000 hårstån, lät så. 
Intresseklubben noterar.

I början var jag helt död. Det blev lite vitt framför ögonen till en början :P Har ju inte tränat på en evighet + 2 veckors förkylning och kunde knappt andas men efter en halvtimma var det inte så farligt längre. Då var vi igång! :) Det är mycket roligt med volleyboll... eller jag menar beach. (Riktig volley är ju ännu bättre.) Hade jag haft lite bättre kondition och de där lite hårdare benmusklerna som fanns när jag höll igång regelbundet, så skulle det vara ännu, ännu, ännu roligare!
Nu kändes det lite som att benen ville vika sig istället för att hoppa, slänga sig och springa efter bollar.

...och nu hittade jag lite sand i mitt öra... haha

I morgon ska jag till naprapaten, det ser jag fram emot! Han ska få knäcka till min nacke tänkte jag.


hmm...

Du har bokat Michael
torsdag 8 januari
Tid 15:30 - 16:00


Alltså när jag fick det där mailet tänkte jag direkt en rolig tanke! hahaha :P

___

Vad har jag annars gjort idag?
Vaknade i ottan av alarmet på mobilen, Flipsyde -Someday. Måste byta alarmsignal...
Sen jobb och kom hem nu till middagen efter att ha sladdat mig hela vägen hem i snöyran :)
Väldigt skönt att komma till ett dukat bord med supergod mat! Då slipper man den evigt återkommande frågan, vad ska jag äta idag...???? Samt att ställa sig och laga maten och att behöva äta lite halväcklig mat + att ställa sig och diska sen! TRÅÅÅKIIIGT!

Ikväll är det lugna gatan, tänke faktiskt spela lite Sims! Det var evigheter sen! :)

Promenad




Idag tog jag min första promenix på väldigt många veckor! Efter alla dagar av sjukdom och de med temperaturer på -22 grader så hade äntligen temperaturen stigit och helt plötsligt kändes -8,8 inte så farligt!
Vinterhimlen var fin idag också! :)

Het het het!!!

Robert Pattison as vampire Edward Cullen.  HET HET HET!!!

Igår träffade jag Anna på stan och vi gick runt i lite affärer och köpte lite nödväniga småsaker, puder, ansiktskräm, shampo, balsam och nagellack... allt man behöver. 
Sen var det dags för godisshopping innan vi gick till bion och njöt av Twilight!
Alltså det är den bästa film jag har sett i hela mitt liv. Jag älskar den! Och jag älskar hädanefter även Robert Pattison som spelar vampyren Edward Cullen i filmen.
Det måste vara den snyggaste människa jag sett i hela mitt liv!
Het het het het....!
Sen när denna helt underbara film var slut så gick vi och käkade middag på Balder och satt och pratade tills Annas buss gick hem vid tio :) Väldigt trevlig kväll :)
Sen hoppdes jag att jag skulle få drömma lite om robert, men icke!

Idag är det snart dags för mig att bege mig till jobbet, ikväll är det hela huset gungar där! Slutar tre i natt och justnukänns det lite tugnt ska jag erkänna men jag har ju inte direkt jobbat ihjäl mig på slutet...

Ha d bra och ett tips:
Har du inte redan sett Twiligt, så se den!!! Har du redan sett den,så se den igen!!!

Tvåtusen9

Gott nytt år!!!!

Så var det ett nytt år och det börjar lite kyligt har jag märkt! -19,7 ` C nu, så det blir inte till att gå ut i onödan!

Nyårsfirandet tycker jag var ett av de bättre jag varit med om! Gillade konceptet med middag, trevligt, roligt folk och sen att stanna på samma ställe hela kvällen! Härligt att avsluta natten genom att mysa till det med härligt guitarrspelande också! 
Nyår är alltid så överskattat att man oftast blir besviken men så var inte fallet i år! Jag blir bara glad när jag tänker tillbaka på hur trevligt vi hade! =)

Nu ska jag gå och elda så jag får lite varmvatten och sen borde jag nog borsta tänderna också :P Åt nyss kräftsoppa som fungerade som någon slags förrätt här för några dagar sen. Den var riktigt god men nu luktar jag fisk!!!!! haha
Ska ju iväg och se Twilight på bio ikväll! Man måste ju vara fräsch när det är snyggingar på bioduken! ;)

bye!


Gott nytt år!!!

Gott nytt år!!!

RSS 2.0