En trött söndag.

Idag är jag nog lite sliten efter tre jobbkvällar i rad. Jag klev upp halv två idag och måste ha legat på min arm för det värker och känns som att jag har växtvärk... haha,  och det är så typiskt mig att alltid ha ont någonstans!
Igår satt jag som sagt i baren inne på VIP området, vilket betyder att jag hängde med alla Very Important Persons! Vilket gör mig väldigt häftig. För den som vill ha min autograf så är det bara att lämna sin adress..

Det var en väldigt lugn kväll så vi hade till och med tid att í omgångar gå och kolla på spelningarna i Idun. Jag kikade på en låt var av Tiger Lou, och de rörde sig ganska häftigt på scenen. Jag har då inte sett något band som rört sig som dem tidigare. Jag njöt lite av deras scenshow faktiskt! Sen kikade jag lite på Soundtrack of Our Lifes också. Dock var ingen av dem riktigt min musiksmak. Nåt som var min musiksmak var däremot Erik Hassle. Jag och Elina M fastnade i Äpplet när de kollade ljudet för att det var så bra. Sen satte vi oss och lyssnade och fick en liten privatkonsert. =)
Dock missade jag the Hives för det var typ en propp av folk i dörren när jag skulle gå dit och kolla och jag orkade inte gå bakvägen upp på balkongen så då sket jag i det. Men jag sörjde väl kanske inte så mkt över det.

Det har varit en rolig helg på jobbet.. och jag som gruvade för den!! Alla är så glada när det är festivalstämning och jag har bara träffat trevliga personer hela tiden. Ett stort plus var att jag fick byta arbetsmiljö varje kväll också. Det kan ofta bli så att man blir placerad på ett ställe och får stå där hela helgen. Nu fick jag byta område och sitta och prata och prata och skämta med mina arbetskamrater och gäster hela helgen. Inte illa!

+++++ att jag fick en vit Umeå Open T-shirt!!!'



Lördagens kändisar:
*Jag kände inte igen nån kändis inne på VIP området, för jag är en sån person som inte gör det. Dock förstod man ju på ett ungefär vilka som var artister, för det syntes på dem. Så idag när jag kollat på bilderna på internet, så vet jag att bland annat The Mojomatics och Call me Kat var bland dem som var där mest hela kvällen.
*Elina M som jag jobbade med igår sa även att The Hives sångare gick förbi i yttrerkläder när jag var borta en stund också. Men de och andra höjdare som Deportees och Soundtrack.. syntes sen inte till. De gick direkt från logerna till scenen och sen tillbaka till logerna och fick allt upplevererat på sina rum. Tyvärr.
Nån som fortfarande vill ha min autograf? 

Mer kändisar och ett glatt återseende.

Jag stod i baren i Studion igår och blandade mitt livs första drinkar. Eller jag menar groggar...
Vi hade det väldigt lugnt för alla bra artister var inte i Studion om vi säger så... där skrällde det mest och bara levde om från scenen, tycker iaf jag!
Sen fick jag sluta tidigt igår också. I Torsdags tog jag en taxi med en väldigt trevlig taxichaffis mot sängen på mammas jobb redan kl 02 och igår gick jag mot bilen 02.30! Väldigt skönt med tidiga kvällar. Dock sov jag till 12 idag och ska börja jobba nu kl 16 så det är bara att ta sig i kragen snart och styra upp en uppfräschning av mig själv innan det är dags för den sista kvällen av Umeå Open som ska tillbringas i Artist-/VIP-baren.

Fredagens höjdpunkt
:

Två snygga människor kom gåendes mot baren i början av kvällen. En av dem svänger snabbt in bakom bardisken och kommer och ger mig världens bästa och goaste och längsta och mysigaste kram! Det var ju Markus!!! Hur kul som helst att se han igen! Jag blev så glad, så glad!!! =) Den andra personen var Johan och det var ju kul att träffa honom också igen såklart!

Fredagens kändisar:

*Petter går förbi mig i Äpplet och jag är väldigt nära på att hälsa innan jag kommer på att jag inte alls känner honom och förstår vem det är, haha! Dock följer mitt huvud honom när vi går förbi varandra så att Linn som ser allting börjar skratta... varpå jag visar min förvåning genom att gapa med min mun och ge en blick till Linn som betyder "WOW, SÅG DU!"
Detta gjorde jag inte för att jag tycker att kändisar är det häftigaste som finns utan för att vi ungefär 30 minuter tidigare hade pratat om att jag ville se Petter,och då förtydligar jag ännu en gång att det inte är för att han är bra, utan bara för att se honom! Sen skrattar vi gott.
*Sen såg jag ingen mer kändis förutom när jag lämnade Niklas ensam ett tag i Studion och tog en sväng runt huset och kikade på hur det såg ut, då såg jag tre sekunder av  Kleerups spelning när jag gick förbi Äpplet. Men det gjorde ju alla andra som var på festivalen också! haha

Umeå Open

Igår jobbade jag på Umeå Open och serverade vatten och sålde läsk, kaffe och nötter i Lilla Baren i Äpplet. Men jag var inte så populär hos gästerna... Många vände så fort de såg skylten "Alkoholfri bar"?
Dock hade jag sällskap av mina kära arbetskompisar istället som inte heller hade så mkt att göra och kom förbi med jämna mellanrum. Sen satt jag och ritade en del också och på slutet kom det två intressanta kunder som klunkade vatten i mängder i typ 20 minuter och pratade om allt mellan himmel och jord, ganska roligt! Det slutade med att de ville ta med sig  min teckning av en fågel hem och hänga upp på kylskåpet, haha! Ett tag övervägde de om de var tvugna att ta mitt telefonnr också för att skicka ett mms när de hängt upp den där på kylskåpet... Väldigt intressanta människor!

Idag har jag lite ont i mitt vänstra ben och jag undrar om det var för att jag mest bara satt hela kvällen. Kan inte vara bra för benen. Känns lite som växtvärk. Funderar om en långpromenad hjälper...

Elinas Torsdags Kändisar:

*Sångaren i Sven-Ingvars (...kan han möjligen heta Sven-Ingvar...?) var på TC kl 13.15 när vi satt och väntade på att ha kurs med Spendrups innan jobbet.
*Industri Royal (...är inte riktiga kändisar men nästan...) stirrade ut mig när vi jobbade som om jag skulle ha varit naken och sen satt jag och käkade p-mat bredvid dem.
*John ME spelade i Äpplet och eftersom jag typ hade tre kunder under hanns 45 minuter långa spelning så kunde jag titta och lyssna i princip ostört. Det är han som har hiten "Love is my drug, it´s my medicine. Stay with me honey, stay with me honey, stay with me. She´s my heroine..."
Han började väldigt bra med akustisk guitarr och skönsång så jag blev kär under hans två första låtar men sen lät resten av låtarna likadant så det blev en väldigt tråkig spelning. Hade han slutat efter de två första och sen kört sin hit så hade jag varit lyckligare. Han var asbra i liten dos kan vi säga!


Arjeplog




Fett med sol i sinnet.

Jag är ju på topp nu efter den här helgen som varit. Har njutit varje sekund. Det var som ett spa för både kropp och själ att fara iväg till Arjeplog.
Att solen nu skiner lika starkt ute som i mitt hjärta är ju bara ännu bättre. Ska snart ta mig ut i solskenet också för annars får man ju skämmas om man först sover tills mitt i dagen och sen sitter inne framför datorn när det är fint väder. Det är förbjudet. Tur att pappa ringde enkomt från jobbet idag för att se till att jag går upp ur sängen och gör något nyttigt, annars hade jag väl legat kvar än. Pappi brukar göra det ibland och det uppskattas!
Fast nyss trodde jag att det var någon annan som låg och sov här i huset i Vännfors, när jag var ganska säker att alla farit till jobbet och skolan, utom jag... sen upptäckte jag att det var katten som låg och znarkade(!) Då tyckte jag att han borde ha gjort det i morse ïstället. Jag kom ju hem typ halv fem i natt, haha, det var intressant... och när jag sovit typ tre timmar så är man inte så glad när katten gång på gång väcker en.
Först ville han dricka vatten från kranen på toan men då blev jag arg, för han brukar ta så lång tid på sig när han ska göra det så jag slängde ut honom istället och gick och la mig igen. Men han var inte nöjd någonstans och krafsade på ytterdörren i en kvart tills jag fick släppa in honom och stängde in han i köket istället så jag kunde sova tre timmar till. Som tur är har han än inte kommit på att man kan krafsa längre perioder på köksdörren också! Där drar han endast några drag med tassen innan han ger upp sötnosen.
Denna vecka ska jag jobba hela Umeå Open och är inte så taggad på att jobba till tre, halv fyra på morgonen, tre dagar i rad... I natt drömde jag att Umeå Open hade varit och att jag jobbat klart de tre kvällarna utan att jag typ märkt det, men ack nej.

Bilderna från Arjeplog kommer senare!


See ya!  








Tingeling


Världens bästa mat

Nya listan till ett längre liv

Här är den - topplistan över maten som ger dig ett längre och friskare liv!

Det är den ledande näringsforskaren Gary Williamson, professor i funktionell mat vid Leeds university, som listat maten som "är essentiell

för din livslängd".

De 20 utvalda livsmedlen är fullproppade med polyfenoler, antioxidanter som saktar ner åldrandet och skyddar mot genetiska risksjukdomar som cancer och hjärtbesvär. Och till vår stora glädje har kaffe och mörk choklad lyckats ta sig in på listan över livsnödvändiga nyttigheter!

1. Äpplen

2. Björnbär

3. Svart te

4. Blåbär

5. Broccoli

6. Fullkornsflingor

7. Körsbär

8. Körsbärstomater

9. Kaffe

10. Tranbär

11. Mörk choklad

12. Grönt te

13. Apelsiner

14. Persikor

15. Plommon

16. Hallon

17. Röda vindruvor

18. Rödlök

19. Spenat

20. Jordgubbar
 
/Aftonbladet


Träning

Jag har tränat med Ida på IKSU två dagar denna vecka. Mycket duktigt. Det trodde jag inte om mig själv.Idag var det mkt mindre folk också, vilket var sköönt. Nu är det bara att fortsätta! Jag har ju glömt hur skönt det är att träna ju! Vilken kick. Dock har jag nu darriga armar. Men det kanske inte är negativt.
Melodifestivalen ikväll på teve! Jag vågar inte riktigt tippa vem som ska vinna. Vet inte riktigt om det är nån låt som är så bra att den förtjänar att vinna riktigt. Jobb i morgonbitti igen! Sen har jag finally en ledig dag på måndag!


Ha en trevlig helg så kanske poletten trillar ner!


Kenny och Björn


http://video.msn.com/?mkt=sv-se&vid=3ba93913-ef85-4fdc-b643-8330554423a1&from=SVSE_PlayNetworks&tab=m1236085652527

Onsdag

Jobbade på Äpplet idag och det var väl en helt okej dag men jag är trött. Ska gå och lägga mig strax så jag får sova ordentligt i natt och vara piggare i morgon?
Hälsade på Ida i eftermiddag och vi gick 200 meter från hennes radhus och så var vi på IKSU... alltså jag skulle verkligen vilja ha det läget! Tänk vad icke besvärligt det blir att fara och träna då ju :P Men det var vansinnigt mkt folk måste jag säga! Varenda apparat var upptagen.

Jag borde nog vara smart och börja träna på allvar nu samt sluta äta så onyttigt som jag gjort hela mitt liv. Annars dör jag nog i en hjärtattack snart. Undrar hur mina kärl ser ut egentligen... haha, det är nog ingen vacker syn kan jag lova.

this time

Nu är det en ny vecka och jag mår mycket bra just nu. Jag är ledig idag men Hjorten ville att jag skulle jobba där ikväll ändå. Jag tackade nej för att det är den enda lediga dag jag har i veckan. är inte så sugen på att jobba 10 dagar i sträck utan ledighet...
Om en timma ska jag och pappa gå in till mormor och fika. Det ska bli kul att träffa henne igen, det var ju över en vecka sen nu! Jag träffar ju gamlingarna på Hjorten oftare än min egen mormor. Så ska det ju inte va. Speciellt inte när hon finns så nära. Det skulle vara roligt att bo nära farmor också, där blir det verkligen långt mellan gångerna, bara några gånger per år. Det är trist. Men svårt att göra så mkt åt.

Jag ser fram emot nästa vecka när jag ska till Arjeplog torsdag till söndag! Hoppas på bra väder! Måste kolla upp var mina skidor är och fara och ställa in dem på rätt vikt. Pjäxorna lämnade pappa tillbaka av misstag förra året så jag vet ju var de är... Nu har jag bara kvar ett par pjäxor som är några strl för stora och det går ju inte!
____________

Förresten kolla vad fint det var nere vid strandpromenaden i Vännäs på min promenad förra veckan:






Jag tappade bort mitt sportlov.

Jag hade ju tänkt ha ett skönt lov denna vecka. Men helt plötsligt stod jag där med 33 timmars jobb! Hör och häpna. Men jag har haft tid med lite fritid ändå. Klämde ju in en middag med Karin och en flaska vin i tisdags. Väldigt trevlig kväll med en väldigt trevlig tjej. Sen ville ju både Hjorten och Äpplet ville att jag skulle jobba kväll i torsdags också, vilket skulle ha gjort att jag kommit upp i heltid denna vecka också, men då tackade jag nej pga. andra, bättre planer!

Köttfärspaj hos Karin.


Sen sov jag bort halva fredagen tills mamma ringde och väckte mig ett par timmar innan jag började jobba kväll på Äpplet. Eller just det, det var ju igår...!
Idag har jag jobbat på Hjorten och precis nu känner jag att jag har fruktansvärt ont i nacken................. aj...
På måndag ringer jag Lasse Kroppsvärksmästar´n i Vännäs det första jag gör! Gick förbi där och skulle boka in en tid i veckan men första lediga tiden var måndag vecka 14!!! Det är ju en evighet kvar ju, det går ju inte.

Någon annan stans som jag har ont är i foten, under höger fot, i hålfoten. Men det gör bara ont ibland. Ibland när jag går ner för trappor och ibland när jag dansar min afrikanska dans. Jag misstänker ett löst ben som hamnar i fel läge ibland. Undrar om det var den foten jag stukade eller om det var den andra.. en evighet sen, det måste ha varit augusti till och med. Jag stukade den ju inte i vristen utan det var mitt på foten och jag visste inte ens att man kunde göra det...
På måndag ringer jag också Vårdcentralen det första jag gör!

I går var det första jag gjorde att ringa optikern för en linskontroll.
För jag har ett annat problem också. Mina ögon har blivit fruktansvärt torra sista veckan och jag är röd runt iris i mitt vänsta öga. På morgonen är jag också jättetorr i ögonen så det är obehagligt att blinka. Jätteäckligt. Så då vågar jag inte ha linserna just nu. Men fick tid på tisdag så då ska jag kolla om jag har nån infektion eller några andra dåligheter på gång. Dock skulle det kosta 590 kr/ årskontroll. Men jag hoppas och tror att jag betalade det i somras, så då borde det här vara min halvårskontroll som är gratis... tycker jag!

Det första jag ska göra på måndag är också att ringa nån annan viktig person som jag måste prata med... som jag glömde bort vem det var just nu.... hmm

________________________________

När jag slutade jobba idag gick jag in på Vännäs Second Hand butik och hittade två saker.. eller fem saker, det beror hur man ser det...
*En riktigt fräsch (ej använd?) röd mapp för 10 kr där jag tänkte lägga ner de akvarellbilder jag målar av akvarellfärgen och papperen som jag fick i julklapp.
*En stor vit kopp, som verkligen var STOR, det är nog den största kopp jag sett.
*Ett STORT vitt fat som man ställer den STORA vita koppen på.
*En till STOR vit kopp till den som vill dricka te eller choklad med mig i de STORA vita kopparna.
*Ett till STORT vitt fat som man kan ställa under min fika-väns STORA vita kopp som tillsammans med det andra fatet och de två kopparna kostade 30 kr.

Alltihop kostade 40 kr!!


Jag har aldrig varit där förut (pga av öppettiderna..) och jag tycker egentligen att det är äckligt att vara i såna butiker för det är mest äckliga saker där men jag skulle nog kalla mitt köp för ett fynd ändå!
Öppettiderna var dock tragiska:
Lördagar 12-14
Måndagar 17-19 haha

Det första jag ska göra efter jobb och linskontroll på tisdag är att köpa Roiboos thé så jag kan inviga mina nya koppar!!! :)

____________

Jag for och hämtade pappa och två småbröder på Vännäs Big Jump idag också och såg faktiskt några hopp själv tills jag hade sett det, tyckt det var häftigt och blivit nöjd. Vilket kanske var sju hopp... jag skulle aldrig betala 100 spänn för att gå och se nåt sånt! Även om de säkert är jätteduktiga de som hoppade med skotrarna och cyklarna (de får heta cyklar för jag vet inte vad de heter). Men det var inte det jag skulle säga, utan bara kommentera att majoriteten av ungdommarna som var där inte hade någon klädstil... När ska man slippa se folk som har bamsestora skor och byxorna under knäna? År 2078?

ey yo

Och med det signar jag ut tillslut. Peace!

KAREOKE

Jag tänkte lägga ut ett youtube klipp med nickelback men alltså, videon till den här låten var ju så fruktansvärt töntig att jag inte kunde titta på den. Förstörde hela låten. Jag kan helt enkelt inte lägga ut den verisionen så det blev en dålig kareoke-verision istället! Varsegod.



Första skoterkörningen i år! :)

Daniel har köpt en ny skoter och jag hann bara ta ett varv över åkern innan han blev snål med bensinen för att han skulle ta sig till Vännäs sen men det är ändå årets första skoterkörning! :) Jag tror jag fick en liten adrenalinkick av det, den gick ju snabbt! Håret blåste i vinden... haha
Men det var superkul! Fyra av fem toast´s!

Nej, jag snusar inte, jag är född sån.

Daniels nya skoter.

Mamma och pappa har gäster idag så jag for hem efter en korttur på Hjorten mellan 8-13 bara för att äta god mat!!!! Ikväll är det Afrikansk dans!!! Taggar, taggar, taggar!
Min danslärare jobbar förresten på Äpplet har jag märkt denna vecka. Sen har jag också förstått att en av kockarna är pappa till en jag var kompis med förut och jag har inte kännt igen honom på hela tiden jag jobbat där, vilket nu är drygt ett år och 4 månader! Men helt plötsligt kopplade det. Det var en intressant insikt. Undrar om han vet vem jag är och att det är därför han brukar kolla konstigt på mig ibland...

Nu har jag "Sportlov" i fyra dagar om ingen ringer och vill ha mig på Hjorten. Pratade med en kompis jag inte träffar så ofta längre om middag på Tisdag men annars får jag väl se vad jag hittar på! Jag är sugen på att åka lite längdskidor faktiskt. Det är ganska trevligt om vädret är rätt och man får ta det i sin egen takt. 
Sen ska jag pumpa upp min balansboll som jag köpte på bokrean tillsammans med en bok där det står hur man gör. Köpte även en ljudbok. En kvinnas resa av Agneta Sjödin. Jag visste inte att hon skrev böcker, trodde hon bara ägnade sig åt teve... Det blir intressant! Köpte den pga. att handlingen lät intressant, för hon är inte min största idol direkt.
Jag är en sån som inte kan ta mig tid att läsa böcker, därför hoppas jag att ljudböcker kanske kan vara nåt. Sist jag började med en bok, vilket säkert var över ett år sedan, så läste jag kanske 100 sidor innan jag glömde bort den fast den var väldigt intressant! Det var Tyskungen av Camilla Läckberg. Nån dag måste jag bara leta rätt på den och läsa klart den, kommer fortfarande ihåg vad jag läst av den ju...

See ya!

RSS 2.0