Invito och Bettnäs, kan det bli bättre!? :)

Cyklade aldrig hem till Vännfors, utan stannade i stan tills i eftermiddag.
Solade på strandpromenaden i förrgår, åt lunch där och läste lite i en bok. Jag låg bara en bit från två killar som bollade lite med en fotboll och pratade om fester och brudar. Det var ganska roligt att lyssna på, haha, riktigt killsnack. En av dem, som var en riktig spännis med bränna, muskler och vita badbrallor, pratade om "nån brud" han träffat på en fest kvällen innan och förstod inte vad hon ville och menade. Frågade sin kompis om råd och de disktuterade ett tag medan de bollade med sin fotboll. De kom fram till att hon nog bara ville vara kompis. Den här killen uttryckte att han aldrig förstått sig på varför man ska ha massa tjejkompisar...
Haha, jag lyssnade på dem och log för mig själv.

Gick ut på kvällen med Ida, Emma och hennes kompis Markus. Vi gick på Invito, vilket var ett väldigt mysigt ställe. Alexandra Dahlström som varit med i Fucking Åmål var DJ och spelade riktigt bra musik. Äldre 90-tals låtar blandat med nytt. Länge sen jag hörde en så bra blandning av musik!








Vi hade en riktigt trevlig kväll! :)

Igår var det Bettnäs med volleyboll, bad och sol som gällde! :) Jag, Ida, Jonas, Camilla, Pär och Emma tog två bilar och åkte dit.  Det var perfekt strandväder. Inte för varmt utan alldeles lagom. Jag smorde in mig med 20 solskyddsfaktor och 25 i ansiktet och på läpparna. Det var precis lagom känner jag. Har så lätt att få soleksem, nu blev jag bara brun!!! :)
Vi fick till ett ganska bra queen of the beach spel och havet var lite kallt men det var ändå skönt att doppa sig efter volleyn. Nu har jag badat tre gånger i år!!
Det var inte smockat med folk heller, en del barnfamiljer och lite löst folk typ.. Lagom!
Men inga stekare?!? Ovanligt för bettnäs :P ...förutom oss förstås då.



Jag tror det blev sommarens bästa dag! :)

Innan sommaren är slut vill jag till Selsviken/Sandvika (kärt barn har många namn) och Brännland. Klämmer jag in Bettnäs en dag till är det inte heller fy skam.
En liten fågel viskade nämligen i mitt öra att det skulle bli bra väder i Augusti.

Nu är jag iaf i Vännfors och Farmor for just hem efter att ha varit här och hälsat på fem dagar. Det börjar en film nu klockan nio på femman med bl.a. Matt Damon och George Clooney. Det blir min fredagkväll. :) En lugn sådan för idag är jag trött igen.

Måste bara nämna att älskade Ida fixade en jättefin frilla på mig innan vi gick till Invito. Förevigade den:

See ya!

Bildbeviset!

Här kommer bildbeviset på att jag badade idag!






Det var kallt i älven men jag gjorde det, haha. Det var efter att jag trimmat lite gräs med grästrimmern och räfsat i tre timmar idag på förmiddagen.
Jag tycker om att jobba här hemma på gården. Det fungerar faktiskt avstressande. :) Nu gör det inget att det är mulet, lättare att jobba då!
Ikväll ska jag hem till stan en sväng, egentligen bara för att jag har köpt en liter häslofil med smak av svarta vinbär och blåbär som jag köpte bara för att den verkade god. Dock var den dyr så den ska inte få gå till spillo! Därför ska jag tillbaka till stan, haha. 
Men trivs här i Vännfors när jag får jobba med kroppen så kommer nog tillbaka imorgon redan. Jag har planerat att cykla mellan Umeå och Vännfors någon gång i sommar, bara för att! det kanske blir i morgon... 

När jag blir stor måste jag bo på landet, hur ska jag annars överleva? Vännfors kan ju vara lite att ta i, även om det är fint här så vill jag bo nära stan. Igår körde vi förbi Backen och Gubböle eller vad det heter och precis däremellan tycker jag det var jättetrivsamt! Nära stan men ändå på landet. Perfekt.

Dags för middag.

Ryckningar

Jag har haft ryckningar under mitt öga i sex dagar nu. Googlade på det och det enda svar jag får är att det är stressrelaterat.
Man kan fråga sig varför man ska bli stressad när man varit ledig en vecka!?
Men när jag börjat tänka efter så har jag kännt mig stressad på slutet. Känner det hela tiden i magen. Det händer mycket nu, fast jag är ledig.
Konstigt. Men hur stressar man av annat än att avklara och planera så mycket som möjligt så man slipper ha det hängande över sig? Att skjuta upp saker kan ju inte vara bra?
Har ett annat tecken på att jag är stressad också, är en vecka sen och inte gravid!

Men det går väl över, jag är ju ung.

Samtidigt vet jag inte om det här är rätt ställe att skriva detta på... många tycker nog jag är dum och inbillar mig. Är detta för privat för att blogga om? Passar det bättre i den privata dagboken? Jag vet inte. Nu har jag skrivit det iaf. Spelar väl ingen roll om alla vet hur min menscykel fungerar...

Nu vill mamma att jag ska smaka på laktris-singoalla, så det får jag väl göra också, känner pressen!! ;) haha

Blond, röd, brun.



Här hittade jag en bild sen tre år tillbaka! Vi var i Arboga här. Kolla vad mycket fräknar jag hade, det var resultatet efter två soliga dagar på en strand i Karlstad. Men väderprognosen säger visst att det inte ska bli mer sol denna sommar. Jag ska bada i morgon ändå, spelar ingen roll om det är sol eller regn! Det är ett löfte. Bildbevis kommer! Det blir väl bara varmare i vattnet om det regnar! ;)

Jag var mörkhårig på den här bilden också. Har kännt mig lite less på mitt blonda ett tag nu. Nästa gång jag går till frissan ska jag bli rödhårig! :)


*

Kolla vädret 14 dagar frammåt här.


Halleloja

Som jag sa så tog det några timmar att gå igenom de sista fotografierna på datorerna. Jag satte mig halv åtta igårkväll och kvart över elva var jag fortfarande inte klar. Min nacke var dock klar med det för den dagen, för den värkte. Sen läste jag senaste Se & Hör och gick och la mig.

Jag tog hand om ljudet i kyrkan idag. Fick till och med beröm av en äldre man vid namn Sven, som alltid har kvittot på om det är bra eller inte. Han hör nämligen sämst av alla där. Arvid sa att jag verkligen skulle ta åt mig eftersom det var just Sven som sa det! Då sträckte jag lite på mig och tyckte själv att jag gjort det väldigt bra!
Hädanefter kan ni kalla mig "ljudteknikern".

Sen handlade jag och Daniel på Stinsen innan vi åkte tillbaka till Vännfors. Resten av vår familj kommer nämligen hem idag efter en veckas semester och då måste man fylla på kylskåpet lite och städa undan så det ser snyggt ut igen. Eller Daniel fick städa först, för det är han som är lortgrisen som smutsat ner! Jag är väldigt renlig av mig.
Fast sen när han städat klart så är det ändå inte snyggt så då går jag efter och putsar ilsket. En sak som gör mig galen är alla miljontals smutsiga sockar som ligger överallt. Vi har just nu en ute på gräsmattan. Hur hamnar den där?

Två timmar kvar innan mamma, pappa, Johan och Simon är hemma. De har visst med sig farmor också! Nu ska jag gå och bädda hennes säng och sätta på det nya örngottet där det står: "Världens bästa farmor". <3


My baby´s got my heart and my baby´s got my mind but tonight the sweet devil, the sweet devil´s got my soul.



Mitt sista inlägg berättade vilken tråkig dag jag hade!
Nu var det ett tag sen och har hunnit med att aktivera mig lite sen dess...

tisdagen sorterade jag ut vilka foton jag vill framkalla och blev klar med en dator, det tog ett par timmar. Nu har jag bara två till att gå igenom! Längtar tills jag är klar och när bilderna kommer och man får sätta in dem i fotoalbum och skriva texter till korten..!
Det blev Rex på kvällen, ganska spontant faktiskt. Väldigt roligt också! Träffade många som jag kände, det är alltid kul!

onsdagen spelades det beach med Freddan, Ida och Camilla, när vi tillslut hittat en ledig plan. Sen begav vi oss till Nydala där vi mötte upp några till och badade och grillade på kvällen och hade det hur bra som helst. Jag badade för första gången i år!!! Var det den enda? Jag och F redde ut hur Umeå var uppbyggt under vår shopping av grillmat i Mariehems centrum, så jag kan sova gott om nätterna! haha

I torsdags sa jag hej till Eva på busstationen och tog sen bussen till Vindeln. Det är som bra att hon jobbar där så man kan se hennes vackra ansikte emellanåt när man har vägarna förbi. :)

(Eva om du läser detta så såg jag dig idag också men hade så bråttom till bussen så hann inte komma in och säga
HEJ...)

I Vindeln hälsade jag på Anna och fick träffa hennes vita varg och fina häst. Samt henne själv såklart! Vi åt pastasallad och en chokladboll nere vid Konst i Kvarn fast vi höll på att blåsa bort och jag tycker vi hann med ganska mkt trots att jag bara hann vara där i tre timmar!
Sen tog jag bussen tillbaka till Umeå och med Maria och hennes vän såg jag när Andreas Johnsson sjöng jazz nere på torget på kvällen. Det var mysigt tycker jag.

Gårdagen (fredag) ägnade till att tvätta och diska upp all disk jag sparat ihop under en veckas tid.... det tog lång tid innan jag var färdig. Men har inte hunnit diska för har bara varit hem och vänt har det kännts som. Igårkväll var det myskväll med Ida, Emma och Cameltoe. Vi spelade 100 omgångar av Buzz och jag har lite hatkärlek till det. Första omgången gick bra men sen förlorade jag hela tiden. Jag var aningen trög, eller trött kan vi också kalla det. Men det var ändå kul! Såg film och åt pizza gjorde vi också!
Sen slaggade jag på Idas soffa för jag var rädd efter skräckfilmen och Ida ville ha sällskap för att Jonas var i Skeå.
Kom hem och vände idag också. Innan jag for hit till Vännfors.
Hade tänkt fara på visfestivalen på Holmön och lyssna på Laleh som spelar ikväll men var inte så taggad på det blöta vädret så det skippades. Ikväll ska jag bara ta det lugnt.
Min plan är att sortera lite mer foton som jag kan framkalla. :)

Huj!

tråktråktråk

Tråkig dag idag.
Jag har en dröm.. att fara till en strand och bada! Undrar just nu om jag ska bada nån gång överhuvudtaget i sommar?
Sen vill jag fara på semester och campa.... eller bo på pensionat... på typ Holmön! Det är så nära att det blir billig resa, haha :P  Och  dessutom har jag aldrig varit där!
Ser väl om man kommer dit på nåt sätt, om det blir någon mer sol och värme denna sommar!?

Pauline Kamusewu


bite me

Jag har varit fruktansvärt duktig hela dagen idag. Sprang runt i bikini och rensade ogräs och klippte gräs i flera timmar här hemma. Från före lunch till middagen. Blev dock biten av ett par bräms men ville få lite färg så de struntade jag i även om det resulterade i ett par ordentliga blämmor...
Jag fick dessutom lite färg idag! YES! Det är sånt här sommarväder jag älskar. Den perfekta svenska sommaren. Varmt, lite moln, lite vind. Perfekt!


Ikväll har jag sett Ice Age 3 på bio i 3D. Mkt underhållande, haha. Dock 125 kronor men kan säga att den var värd det. Skulle vilja dra ett citat men det kan vara svårt att förstå om man inte sett filmen... så se filmen! haha Jag ler när jag tänker tillbaka på den. :)


Nej nu drar jag citatet ändå;

"Hör ni blåsten, den talar till oss!!"

"Vad säger den?"

"Det vet jag väl inte, jag är inte blåst."


Hahaha, alltså grejen är att han som säger det är helt knäpp...! haha

För er som inte sett filmen så sa jag att det kanske inte skulle vara så roligt... -se filmen!

Imorgon fyller min lillebror 13 år. Då blir det tårta igen! Min kusin Lovisa fyllde 18 igår OCH tog körkortet! Så det blir mycket tårta de här dagarna...

Nu peppar jag för imorgonkväll när det blir Rex med Maria och Anna!


goodmorning


Idag har jag nyss ätit fil med müsli och ett glas vatten ute på altanen i hammocken. Det är livskvalitet. En riktig sommaraktivitet att bara gå ut direkt man vaknat och fika frulle!

Nu ska bikinin på och sen ska jag rensa ogräs. Då får man sola och göra nytta på samma gång!! Sol behöver bleka jag förresten.

Först blir det bara av att boka biobiljetter till Ice Age ikväll. 3D blir intressant.

Fööörbeeereeed eer pååå eeett lååååångt iiiinläääägg...........

På min första dag på sommarlovet (i måndags) sov jag först till mitt i dagen och klockan tre tog sig Ida och jag iväg på en stadstur med lill-toyotan. Nu kan man tänka att jag bloggar lite sent om detta men endast pga. att jag inte har tillgång till dator för tillfället i gettot (läs Ålidhem).

Vi for på myrorna och "fyndade". Mitt inköp bestod av en hushållspappershållare, ursprungligen från IKEA (10 kr). Säkert dyrare än vad den kostar på IKEA. Men den var väl antik kan vi säga!
En glasbehållare köpte jag också (25kr) egentligen tänkte jag ha spaghetti i den men mitt ögonmått spelade mig ett spratt och när jag kom hem upptäckte jag att endast en femtedel av spaghettipaketet rymdes! hmmm.... men sen fyllde jag den med müsli istället.



Efter myrorna stod Expo på tur. Denna fenomenala affär!!! Där hittade jag bland annat en kavel som idag kom till användning för att baka mkt goda bullar, om jag får säga det själv. Andra gången i mitt liv som jag bakar bullar blir de goda! Många gånger när man äter andras bullar tycker jag att de inte smakar något och är fula och torra. Hur lyckas man inte? Jag är iaf bäst på att baka bullar efter idag! Bulldrottningen är mitt nya namn. Stolt bulldrottning.
Du kan skåda en del av underverket nedan;



På Expo hittade jag även en snygg svart undertallrik med silvriga blommor som jag tänkte använda som kakfat.
Kanske till kokostopparna med smält choklad som jag gjorde igår? Ni hör ju vilken hemmafru jag är! 
Samt ett fint örngott till farmor som det stod "Världens bästa farmor" på med rosa snirkliga bokstäver. Ursött. Det ska hon få nästa gång vi ses! Mormor fick nåt liknande av Ida i julklapp så hon får inget till. <3



Efter att Expo var avverkat tog vi oss till Strömpilen. Där blev det en sväng på VeroModa, en snabbkik på Din Sko och parfymluktning på Kicks. Jag letar en ny parfym för min Christina Aguilera är snart slut. Funderade ett tag på min gamla goding från Naomi Campell men hittade en Paris Hilton som var godare! Tänkte dock prova vidare en annan dag på några fler. Det värsta när man testar parfymer är ju att man blir helt "blind" tillslut av alla dofter. Alltså inte blind i ögonen men i luktsinnet. Det blir bara för mycket!

Sen drog vi in för en handling på Maxi.



Påfyllning av förrådet av tabletter & pistiller kan aldrig skada.
Sen nån slags frukostmat...



OCH ett spraybalsam! Jag känner att nu när jag är så här pass blonderad tar mitt hår skada och är tio gånger svagare än förr. Känns bara bättre psykiskt när man har i något som ska hjälpa till de dagar man inte tvättat håret och fått balsamets verkan. Det låter hemskt när jag ska borsta det, som att man sliter av 30% och skadeborstar resten. När jag hade mörkt hår hade jag aldrig problem med tovor men nu när jag är blond slår det knut på sig själv stup i kvarten. Mamma ochpappa gillar iaf mitt blonda jag. Det tycker att jag ser ut som när jag var liten igen.
Detta var iaf vad jag hittade (75kr).



Oj, nu är klockan mycket. Time for bed. Har fixat en nattfrilla för att skade lite mindre hår när jag sover. Ska arrangera en godnattbild så får ni se. Very sexy!

Taadaaa!!!


*SWEET DREAMS*

yeahh

Jag mår toppen idag faktiskt! Min andra dag på sommarlovet. Helt underbart. Kan göra vad jag vill. Nästan. Idag ska jag sälja fika i Pengsjö. Har tagit med mig två tidningar och en bok. Gjorde en dubbelmacka med tonfisk till middag. Ser fram emot den och min goda havredryck. Ikväll ska jag på Rex. För första gången i mitt liv. Jag är förväntasfull. Ska man det? Blir kanske bara besviken. Okej, jag ska tänka att det kommer bli astråkigt. Då har jag nog inte satt ribban för högt.
Oj, nu ska jag fara. Hoppas det inte kommer nån så jag kan fara hem fort.


Nepali food

Jag fick ett brev i mitt brevinkast i torsdags kväll, strax efter att min familj åkt hem efter att ha ätit middag hos mig. Det var för övrigt trevligt, och ovant, att bjuda familjen på middag! Dock kom inte Danie, som vanligt var han upptagen. Han har än inte sett min lägenhet faktiskt!

Iaf. Brevet var från min granne som flyttade in några dagar efter mig. Han berättade om sig själv, bland annat att han kom från Nepal (Himalaya) var 18 år och tyckte att nu när vi var grannar så kunde vi utbyta idéer och hjälpa varandra. Jag fick även ett visitkort från hans jobb på ett museum där han tyckte jag skulle titta in någon dag om jag hade tid.. Sen blev jag bjuden på middag i fredags, "Nepali food".

När jag läste brevet sa jag högt för mig själv: "Åhh, vad sött." Man är ju inte van med sådant här i Sverige.

Jag svarade med ett brev. Tyvärr jobbade jag ju och skulle vara i Vännfors hela helgen, så blev inte bjuden på middag. Men vi får väl se om det blir av! Jag tycker det skulle vara en väldigt kul grej, det är inte varje dag man får äta mat från Nepal!

Det var det jag skulle berätta den här gången. Nu ska jag hjälpa min älskade kusin och vän Ida i köket med kvällsfika till de äldre. Jobbar 2,5 timma till och sen har jag "Sommarlov",
Kallar det gärna sommarlov fortfarande för det är ett fint ord. :)

Jag kom in!

Jag har tre saker jag vill säga.

1. Jag kom in på mitt naturvetenskapliga basår trots att jag sökte på tok för sent! Det blir bra tycker jag! :)

2. På måndag får jag sommarlov! Jag kallar det fortfarande sommarlov för det är ett fint ord. :)

3. Vi ses i någon karusell på Vännäsdagarna i morgonkväll!

3. Blev nyss bjuden på Marabou Choklad, smak: "Sommar" med jordgubbar. Högt betyg på den från mig.

3. En annan grej som är ett hett tips och min nya drog. Super som mellanmål. Testa Oatly´s havredryck. "Äpple-Grönt te" är min favvo. Den är MUMS. Smakade "Jordgubb/Skogsbär" men den tyckte jag inte om. "Apelsin/Havtorn" ska jag testa nån gång men jag älskar verkligen "Äpple/Grönt te" så vill typ inte ens prova nån annan...! Kostar väl mellan 14 till 16 kronor, beror på var man köper den.
Måste testas! Måste testas! Måste testas!


MUMS<3

Sista veckan

Nu sitter jag på jobbet och jag och Mattias är färdiga med kvällens bestyr. Snart slutar jag och då blir det en promenad till hemberget för att ta bussen till stan. Lite dåligt att den inte går genom vby tycker jag. Men det regnar inte längre så jag är helnöjd!
Sista veckan på jobbet nu innan jag får semester på måndag. Är ledig nu onsdag, torsdag och sen jobbar jag helgen innan jag får ledigt!!! Ska bli oerhört skönt!
Synd att jag jobbar när det är Vännäsdagarna, men iofs missar jag inte så mkt, har ju typ varit där varje år... eller ta bort ordet "typ". Jag har varit där varje år. Har iofs möjlighet att gå på lördagkväll, så vi får väl se!

Imorgon ska Ida hjälpa mig att göra nya fräscha slingor och jag ska bege mig ner på stan på en liten shoppingtur! Min plan är att besöka Monki för första gången i mitt liv. Tror att det kan finnas kläder där som jag tycker om! Lite färgstarka stycken. Måste förbi apoteket också och hämta ut en penicillinkur mot en liten åkomma som jag dragits med i 4-5 veckor nu och vill bli av med!

Nu ska jag nog gå och byta om! Blev väldigt lugnt här.

Puss och Kram syns på stan!

I´m a flower quickly fading, here today and gone tomorrow...



Jag tycker att det är hemskt med våldtäkter, kanske ingen som säger emot mig... men det är hemskt att kvinnorna i Umeå ska bli begränsade i sitt liv för att det finns psykiskt sjuka män som strosar fritt på gatorna. Det blir som en oskriven regel att kvinnor har utegångsförbud efter klockan halv tio på kvällen för annars riskerar man att bli våldtagen.

I torsdags kväll klockan halv tio övervägde jag att ta en kort promenad för att få lite luft och få röra på benen lite eftersom jag kännde mig rastlös framför teven. Sen skippar jag fort den idén när jag tänker:
"Nej, jag kan ju bli  våldtagen."

Samtidigt som jag skippar min promenad blir en tjej våldtagen på Gamlia när hon går hem från jobbet, SOS larmas 21.50 när en förbipasserande hittar henne avsvimmad. Läskigt.

Jag bokade en kväll förra veckan tvättid i tvättstugan, sista passet: 19-22 och tycker att det var lite obehagligt att ensam gå de 300 metrarna till tvättstugan och sedan ner i den mörka källaren, men hade inget val, var tvungen att tvätta mina arbetskläder som jag skulle använda nästa dag. Jag såg inte en människa

I förrgår hade jag middagsbesök av Maria men vi höll koll på klockan så det inte skulle bli för sent för henne att cykla hem sen.... man blir begränsad.

Igår var Eva hos mig och hon cyklade också. Jag cyklade med henne hem sen vid 22-tiden och det var väldigt skönt att få röra på sig lite sådär på kvällen efter glassen och tevetittandet tycker jag. Eftersom vi var två, så vågade vi oss ner efter strandpromenaden men när jag "lämnat av" Eva hemma hos sig på Grubbe och jag skulle tillbaka hem till Ålidhem valde jag vägen genom centrum där det är mer folk. Ville inte cykla ensam efter strandpromenaden ensam för det var lite skog vi cyklade igenom också som vi sa kändes som en typisk våldtäktsskog. Visst pratade vi och hade trevligt hela cykelturen men helatiden undermedvetet finns vetskapen om att vara vaksam.

Man kan tycka att man är säker på en cykel, för visst går det att cykla fort så ingen hinner attackera en. Men vissa gånger, som i uppförsbackar, går det inte så fort och är det nån som vill en något ont är man ett lätt byte. Även om man cyklar rätt fort är det väl bara att nån puttar till en så man faller, lätt kan man falla omkull och mista den där "säkra farten" som skyddar en från våldtäktsmän.

När jag nästan var hemma igen var klockan närmare halv elva och jag valde att cykla genom en liten skogsdunge där det är betytdligt farligare än om man höll sig på vägen men jag är lat och orkar inte cykla omvägar.
Mitt i dungen möter jag en man som har svarta kläder och keps ner över ögonen, han ser arg ut och jag blir rädd. Pressar mig att trampa på för att få upp en "säkrare fart" på cykeln men det är svårt för där är en liten uppförsbacke... det går inte alls så fort när jag passerar honom. Klarar mig dock förbi helskinnad men andas inte ut riktigt än, det tar nån minut till på cykeln innan jag tagit mig förbi Ålidhemskyrkan och cyklat över bron till Fysikgränd "där jag är säker". Kanske två, tre minuters cyklande till tar det innan jag på håll ser några människor. Jag andas ut.
Ett par minuter senare är jag hemma.

Det är hemskt att man som rädd tjej målar ut alla ensamma män i skogsdungar som hemska våldtäktsmän. Förlåt mig. Synd att man inte kan se utanpå vem som har nåt fel i huvudet och våldtar, jag tycker en stor skylt på bröstet där det står VARNING: VÅLDTÄKTSMAN är en bra idé.

RSS 2.0